VHP trekt massa aan in Johanna Margrita

VHP trekt massa aan in Johanna Margrita.1De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), onder leiding van Chandrikapersad Santokhi, heeft de massa aangetrokken vrijdag tijdens een bijeenkomst in Johanna Margrita. Honderden bewoners van de plantages Kroonenburg, Bakki, Alliance, Constancia, Rust en Werk en Johanna Margrita woonden de bijeenkomst bij waar ze werden toegesproken door de voorzitter. De mobilisatie van de bijeenkomst lag in handen van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing. Ook andere partijtoppers van Commewijne, zoals Radjes Mohan en Dhiraj Soekhai, waren aanwezig op deze bijeenkomst. Voor de bijeenkomst werden seniorenburgers voorzien van rolstoelen en andere sociale pakketten. “Wij hebben nog drie maanden te gaan. Nog drie maanden en dan worden wij bevrijd”, sprak Santokhi de aanwezigen toe. Hij merkte op dat de plantages aan de rechteroever nimmer uit hun isolatie zijn gehaald, waardoor kinderen gedwongen worden in de visserij te gaan om een bestaan op te bouwen. “Elk kind van hier heeft recht om op dezelfde wijze toegang te hebben tot onderwijs zoals de kinderen in de stad.” Als de bewoners van dit gebied niet in staat zijn om onderwijs in de stad te volgen, moet het onderwijs naar hun gebracht worden, meent Santokhi. Volgens hem is het van belang dat de focus wordt gelegd op marktgericht onderwijs. Tot nu toe wordt alleen traditioneel onderwijs gegeven. Aan de rechteroever van de Commewijnerivier moeten volgens hem opleidingen komen in de visserijsector en toerismesector.
Ook ondernemers moeten gemotiveerd worden om te investeren in dit gebied. “Er moeten hotels worden neergezet, zodat er inkomsten zijn uit deze sector.” Santokhi merkte op dat de regering wel een bedrag van SRD 130 miljoen Euro kan vrijmaken voor het bouwen van een trein aan de Indira Gandhiweg, maar niet in staat is een miljoen Euro uit te geven om een brug te bouwen die alle plantages verbindt met het vaste land van Commewijne, zodat de bewoners de stad gemakkelijker kunnen bereiken. “Als u in deze drie maanden grondpapieren krijgt, neem het. Het is van jou, je hebt er recht op. Als je wordt gedwongen om vlaggen te plaatsen, omdat u bij de overheid werkt, plaats de vlag, maar stem op 25 mei met uw hart en laten wij dit land bevrijden”, aldus Santokhi aan het publiek. Hij voegde eraan toe dat plotseling banen worden aangeboden aan de mensen. “Vier jaren lang kreeg niemand banen van deze overheid. Nu drie maanden voor de verkiezingen worden mensen geholpen aan banen, maar al die tijd werd er niet om hun gegeven.” De VHP-voorzitter zegt dat de VHP Commewijne steeds vanuit de oppositie heeft getracht ontwikkeling te brengen in het district. Zo zijn op initiatief van Girjasing hulppoliklinieken opgezet in samenwerking met de private sector. Seniorenburgers worden op reguliere basis voorzien van rolstoelen en voedselpakketten, terwijl kansarmen mogen rekenen op steun.

error: Kopiëren mag niet!