Dorpsbestuur Galibi bezoekt getroffen gebied

Dorpsbestuur Galibi bezoekt getroffen gebied.2
Dorpsbestuur Galibi bezoekt getroffen gebied.1Het dorpsbestuur van Galibi heeft gistermorgen een bezoek gebracht aan het getroffen gebied van de springvloed. Er zijn nog delen onder water. De gemeenschap is nog niet begonnen met de opruimingsactiviteiten. Men heeft een afwachtende houding aangenomen naar aanleiding van berichten in de nationale media, die een tweede springvloed voorspelde. De voorspelde vloed heeft inmiddels in de vooravond weer toegeslagen in het eerder getroffen gebied en elders in het dorp. Een delegatie vanuit het commissariaat van Marowijne heeft zich in het dorp georiënteerd en zal verslag uitbrengen aan de burgervader van Marowijne. Het dorp heeft dringend assistentie nodig om de opruimingswerkzaamheden uit te voeren. In Langamankondre moet het verstopte kanaal weer uitgegraven worden. Ook de plaatselijke school moest het ontgelden onder het natuurverschijnsel.

error: Kopiëren mag niet!