Platina huwelijk voor echtpaar Gangapersad in Nickerie

gangaSoekhoe Harnanan Gangapersad en Ramkoemari Gangapersad-Badri vierden op 15 februari hun 70-jarig huwelijk in Paradise, in het district Nickerie. Soekhoe is geboren op 7 september 1928 en Ramkoemari zag het levenslicht op 26 augustus 1931. Het platina echtpaar is geboren en getogen in het rijstdistrict. Soekhoe is rijstlandbouwer geweest van beroep. Hij was ook een sterke jager en kan nog steeds goed mikken. Ramkoemari is marktverkoopster geweest (nog steeds af en toe en bekend als ‘mope-vrouw’) en heeft ook keihard meegeholpen met de landbouw. Verder heeft zij haar baithak gana’ groep waar zij nog steeds op allerlei feestjes zingt. Zij bespeelde ook het slaginstrument de dholak. Dit platina echtpaar heeft samen dertien kinderen: negen dochters en vier zonen. Verder zijn ze gezegend met 42 kleinkinderen, 44 achterkleinkinderen en 7 achter-achter-kleinkinderen. ‘Vertrouwen hebben in elkaar en respect zijn heel belangrijk en je geloof niet vergeten. Bij onderlinge ruzie moet men het met elkaar uitpraten en weer goed maken en niet elkaar verlaten en weggaan. Elkaar goed begrijpen en ondersteunen is belangrijk’, is het advies van het jubilerende echtpaar aan jonge stellen.

error: Kopiëren mag niet!