Hof veroordeelt ex-lid A-Team tot 8 jaar cel

dblogoDe hoofdverdachte Clarence Westenburg, ex-lid van het A-Team, is dinsdag 17 februari door hofpresident Anandkoemar Charan conform de eis veroordeeld in hoger beroep. Westenburg hoorde een celstraf tegen zich uitspreken van 8 jaar met aftrek. Daarnaast kreeg hij een geldboete opgelegd van SRD 15.000, te vervangen door 12 maanden hechtenis. De magistraat achtte de feiten tegen de verdachte wettig en overtuigend bewezen. Westenburg wordt verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal van 90.3 kilo cocaïne uit de kluis van het Arrestatieteam (A-Team). Ook werden bewezen geacht uitlokking tot criminele activiteiten en witwaspraktijken. De diefstal vond plaats in september 2009.
Westenburg kreeg de hoogste straf, terwijl de andere 5 verdachten voorwaardelijk of met straf gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht, vrijkwamen. De verdachten R.V., M.V. en A.A. werden bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. De verdachte W.W. kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 12 maanden voorwaardelijk. De verdachte W.W. is door rechter Charan vrijgesproken van de gehele tenlastelegging.
Westenbrug heeft een tatoeage van het embleem van het Korps Politie Suriname op zijn arm. Volgens zijn familie heeft hij altijd gehouden van het politiewerk en het is een bewuste keus van hem geweest om bij de politie te werken.

error: Kopiëren mag niet!