Buurtbewoners Flamboyant Project gebukt onder geluidsoverlast

dblogoDe buurtbewoners van het Flamboyant Project hebben vorig jaar een kort geding aanhangig gemaakt tegen Flamboyant NV en de Staat Suriname. De aanleiding hiertoe is de geluidsoverlast die de buurtbewoners ondervinden van evenementen in het Flamboyant Park. De rechter heeft het vonnis in het nadeel van de eisers gewezen. Een bewoner, die teleurgesteld is in de uitspraak van de rechter, benaderde Dagblad Suriname om alsnog aandacht te vragen voor het probleem.
Uit de motivering van de beslissing van de rechter blijkt dat de eisende partij steken heeft laten vallen. Er is ten eerste een verkeerd ministerie voor het gerecht gesleept. Het verstrekken van vergunningen is een aangelegenheid van de districtscommissaris, die valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). De bewoners van Flamboyant Project hebben in plaats van het ministerie van RO, het ministerie van Handel en Industrie voor het gerecht gesleept. Een ander punt dat in het nadeel van de eisers heeft gewerkt, is dat de eisende partij niet op alle verweren van de tegenpartij heeft gereageerd.
Dc niet op de hoogte
Dc Mike Nerkust van Paramaribo Zuidwest aan de andere kant geeft aan dat hij helemaal geen kennis draagt van de zaak, laat staan het vonnis. ‘We bevinden ons in een kip en ei situatie over wat er eerst was. Als bijvoorbeeld mensen rondom ons internationaal vliegveld gaan wonen, betekent het dat de luchthaven weg moet? Ik neem alle klachten serieus, maar deze klacht ken ik niet.’ De dc meent dat de mensen nooit richting de dc zijn geweest om een klacht in te dienen, wat heeft gemaakt dat er niet is ingespeeld. Het is voor nu een zaak tussen de bewoners, HI en Flamboyant. ‘Zolang het ministerie van RO en ik niet in de zaak worden gekend, kan ik mij er niet over uitlaten’, aldus de dc. De buurtbewoners van Flamboyant Project geven de moed niet op en hebben hoger beroep aangetekend tegen het vonnis.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!