Burgers ontevreden over optreden politie Kwatta

dblogoDe buurtbewoners van de Marinus van Doornstraat hebben hun misnoegen geuit over het politieoptreden op dinsdag 17 februari. In de nachtelijke uren was het gezin, alwaar drie criminelen hebben ingebroken, niet thuis. De oudste zoon kwam thuis aan en zag dat de tussendeur open stond. Hij vermoedde al dat indringers de woning hadden betreden. Vanuit de inrit belde hij met de Centrale Meldkamer van de politie. De politie van Kwatta reageerde en begaven twee politiemannen zich naar het adres. De politieagenten gingen via de voordeur naar binnen, terwijl de daders via het achterterrein zich uit de voeten maakten. Een buurman zag de criminelen. Het ging om drie mannen van Creoolse komaf. De zoon van de woningeigenaar hoorde een buurman op een mobiele telefoon praten en kon aan de hand van het gesprek afleiden dat deze buurman tot de criminelen sprak. Hij gaf hen aanwijzingen over de locatie van de politie.
De buurtbewoners en een familielid van de benadeelde geven aan dat de politie zeer nonchalant te werk is gegaan. Zij hebben de omgeving niet eens doorzocht. Bovendien verschenen slechts twee agenten ten tonele en werd er niet om versterking gevraagd, terwijl duidelijk was dat de criminelen in de buurt waren. De politie van Kwatta heeft de zaak overgedragen aan de recherche. In deze zaak is de buurman vooralsnog niet gehoord. Het gezin was in verband met Shivratri naar de tempel. De buit betreft forse geldbedragen in SRD en valuta. Daarnaast zijn ook alle sieraden van de familie weggenomen. De buit werd in een kussensloop gestopt. Deze zaak wordt verder door de recherche onderzocht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!