Baasa komt ook uit met partijprogramma

dblogoDe proclamatie van de politieke partij Baasa vond onlangs plaats. De partij bestaat er al een tijdje, maar het wachten was op het juiste moment voor de proclamatie. Nicolas Priesirie is de voorzitter van Baasa. ‘Wij zijn aan de vooravond van een politieke verschuiving die moet plaatsvinden. We zijn al een tijdje bezig, maar wij haasten ons niet. Deverkiezingen staan voor de deur, maar wij moeten goede besluiten nemen. Wij van Baasa doen zaken niet uit het hoofd. De partij doet het als een team’, aldus Priesierie.
Deze regering heeft volgens Agnetha Jozefzoon, ondervoorzitter Baasa, haar moeite gedaan, ‘maar niet voldoende’. De 5 jaren waren volgens haar niet voldoende. Jozefzoon heeft hierbij de nadruk willen leggen op het aspect van huiselijk geweld. ‘Ano uma sma wang e kis fonfon. Manengre e kis bun bun fonfon toe’, beweerde de ondervoorzitter.
Partijsecretaris Peter Amoida gaf aan dat de grondwet voorschrijft dat een ieder in Suriname gelijke rechten heeft, maar wat scholing en geneeskundige behandeling betreft, ziet hij dat niet in de praktijk toegepast. ‘Als wij ons natuurlijke hulpbronnen goed managen, dan hebben wij evenredigheid voor een ieder in het land. Ons enige vijand is armoede en Baasa zal ertegen strijden’, zei Amoida. Bree Cheltozitter, voorzitter Jongeren Paramaribo, hield ook een tospraak om de aanwezigen te bemoedigen. ‘Stem op iemand die iets voor u kan doen. Stem op iemand die ontwikkeling voor u zal brengen. Unu no wan gi sama visie. Unu wan gi sama a uku fu meki den man go vanga a visie deng srefi’, legde Cheltozitter uit.
John Amoida van de afdeling Brokopondo kreeg ook het woord. ‘Wang dong man nanga wan koni man ben haar wan tey. Na die dong man kong koni en a tey no ben mang hari moro, a dey fu tide koni mang ati brong. Dus 25 mei wo shi’, uitte Amoida om aan te geven dat de Baasa-aanhangers wakker worden. Baasa heeft bij deze aangelegenheid ook haar partijprogramma uitgebracht. ‘U weet wie voor u zal opkomen, dus zult u degene zijn die beslist wie u zal vertegenwoordigen en niet de partij’, zei Priesirie. Hij gaf aan dat er geen zelfverheerlijking zal plaatsvinden bij Baasa. ‘Wij willen geen vertegenwoordigers die niets doen en 6 maanden voor de verkiezing weer zichtbaar worden. Dat is voor-de-gekhouderij’, meent de partijvoorzitter.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!