Girjasing vraagt aandacht politie voor files

dblogoOp zijn verzoek is DNA-lid Sheilendra Girjasing dinsdag ontvangen door de politiekorpschef Humphrey Tjin Liep Shie en zijn deskundigen. Girjasing wilde van de politiebaas vernemen wat het beleid is van de MSD (Motor Surveillancedienst) ten aanzien van de dagelijkse filevorming op en nabij de Wijdenboschbrug, de Willem Campagne- en Van ‘t Hogerhuysstraat. De filevorming is merkbaar in vele huishoudens in Commewijne. De periode toen Commewijne met Paramaribo verbonden was via een veerverbinding heeft wederom zijn intrede gedaan. Girjasing zegt dat vanwege de vele auto’s op de weg, er snel files ontstaan en dat de politie haar best doet om dit ongerief tot een minimum te beperken. Echter vindt hij dat de politie te vroeg haar post verlaat en het verkeer weer overlaat aan de verkeerslichten en het onderlinge verkeersfatsoen, met als gevolg dat binnen de kortste keren weer een file ontstaat. Dit doet zich dagelijks voor van maandag tot en met vrijdag.
Girjasing heeft in het onderhoud voorgesteld dat de politieagenten, naar gelang de behoefte aanwezig is, op post blijven om in te spelen op de verkeerssituatie zoals dat ook in andere landen het geval is. Hij stelt voor dat er met ijkpunten wordt gewerkt, waarbij de politie inspeelt zo gauw de file voorbij Suroto is om van de verkeerslichten over te nemen. Voorts heeft hij ook assistentie van de politie gevraagd des weekends, omdat vanaf half zeven tot half negen ‘s avonds op Meerzorg een file ontstaat.
Girjasing blijft erbij dat zijn voorstel, om na de Wijdenboschbrug een linkse afslag te maken naar de Mangrovestraat, zeker zal bijdragen om de filevorming te verkleinen.
Het gesprek vond Girjasing heel open en constructief en hij kijkt uit naar verbeteringen ten aanzien van de filevorming.

error: Kopiëren mag niet!