Workshop over dans- en papierkunst Chinezen

1 Dans en papierkunst workshop in verband met Chinees nieuwjaar.1Op het directoraat Cultuur werd een workshop gehouden over de dans- en papierkunst in verband met Chinees Nieuwjaar. ‘Het directoraat cultuur ziet het als zijn taak om op hoogtijdagen als 1 juli, Srefidensi, Phagwa en andere, elkaars cultuur zoveel mogelijk te propageren’, zegt Stanley Sidoel, directeur van directoraat Cultuur. Er wordt een bijdrage geleverd aan het proces van natievorming door respect voor elkaars cultuur, gewoonten en tradities te propageren. ‘We hebben vandaag een kleine interne activiteit, omdat wij deze dag niet ongemerkt voorbij konden laten gaan. We hebben gemeend ook de schooljeugd te betrekken, omdat bij een vorm van cultuureducatie, hoewel klein, het toch wel belangrijk is dat de jeugd met alle culturen mee participeert. In dat kader is er een workshop voor de dans en de papierkunst georganiseerd voor de kinderen. Al bij al een kleine activiteit, maar toch belangrijk’, aldus Sidoel.

error: Kopiëren mag niet!