Sozavo reikt meer dan 200 verzekeringspasjes uit in Wanica

Sozavo reikt meer dan 200 verzekeringspasjes uit in Wanica 1
Sozavo reikt meer dan 200 verzekeringspasjes uit in Wanica 2Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft meer dan 200 verzekeringspasjes uitgereikt aan verzekerden van de Nationale Basiszorgverzekering. De verschillende verzekeringsmaatschappijen waren hierbij aanwezig. De uitreiking werd op twee locaties in het district Wanica gedaan. Volgens minister Alice Amafo zullen op den duur alle districten aan de beurt komen. ‘De regering is bezig invulling te geven aan het sociaal contract en het sociaal zekerheidsstelsel’, aldus de minister. Ook vicepresident Robert Ameerali was bijzonder verheugd dat het zover was dat ook Wanica kon beschikken over deze pasjes. Volgens Ameerali heeft de burger nu meer zekerheid op het gebied van medische voorzieningen en zorgen de verzekeringspasjes ervoor dat de patiënten niet meer gediscrimineerd worden bij bepaalde medische instellingen. ‘Niemand hoeft nu te weten dat u een ‘Sociale Zaken-kaart’ heeft en de andere een duurdere verzekering heeft. Een ieder wordt nu gelijkwaardig behandeld”, stelde Ameerali. Ook is het probleem weggewerkt dat burgers die geen geld hebben voor spoedoperaties grote bedragen gaan lenen tegen een onderpand bij geldschieters. Zowel Ameerali als Amafo benadrukte dat de mensen geen misbruik moeten maken en verkeerde informatie doorgeven of recepten voor anderen laten uitschrijven. Het misbruiken van de verzekeringspasjes zal volgens de vicepresident niet meer mogelijk zijn, omdat er vroeg of laat een onderzoek zal worden gepleegd. “Efu yu abi wan karta onterecht in yu anu, lanti o puru ing na yu anu”, benadrukte Ameerali. De Wet Nationale Basiszorgverzekering is op 9 oktober 2014 in werking getreden en heeft als doel alle ingezetenen in Suriname te verzekeren. In aanmerking komende personen die hun pasjes nog niet hebben kunnen ontvangen, zullen in de gelegenheid gesteld worden dat te doen.
FR

error: Kopiëren mag niet!