Galibi getroffen door springvloed

springvloed lngmkondre 049
springvloed lngmkondre 022Het zuidelijk deel van Galibi, vooral Langamankondre is zwaar getroffen door een springvloed rond zes uur ’s avonds donderdag. Tenminste een familie is hard getroffen door dit natuurverschijnsel. Zij werd opgevangen door familie in het dorp. Ook een plaatselijke winkel moest het ontgelden van de waterschade. Volgens ooggetuigen kwam het rivierwater langzaam aan en de wind begon plotseling hard te waaien. De gehele lengte van de waterkant is bedolven door de aangespoelde vuil. Kinderen konden het niet geloven, dat er zoveel water het dorp binnenstroomde. Ze keken sprakeloos naar het opkomend rivierwater. Het noorden van het dorp werd ook getroffen door de springvloed. Overal was er aangespoelde troep. Vissers moesten met spoed hun viswerktuigen elders verbergen. De dorpsautoriteiten hebben de organisaties in het dorp opgeroepen de volgende dag werk ervan te maken de vuil op te ruimen. De plaatselijke bestuursdienst zal haar manschappen inzetten om hun bijdrage te leveren aan de opruimingsactie. De vrouwenorganisaties van de dorpen gaan ook helpen. De springvloed is vier jaar geleden ook ten tonele verschenen tijdens een culturele activiteit in het dorp.

error: Kopiëren mag niet!