Protest SRS tegen Sasur geslaagd

srsHonderden mensen hebben zich gisteren naar de palmentuin begeven om een petitie te tekenen die de activiteiten van de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) eindelijk een halt moeten toeroepen. Coördinator van deze activiteit, Edwin ‘Solo’ Geffery, gaf de aanwezige mensen aan dat het hier gaat om het geven van een signaal aan alle instanties dat het niet meer zo door kan gaan, omdat de maatschappij onnodig door de auteursrechtenwaakhond wordt ontwricht. “Wij zullen bewijzen dat het volk de macht heeft”, stelde de coördinator. Ook minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer was naar de Palmentuin geweest om de petitie te ondertekenen. Volgens de bewindsman is de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) een staatsmedium en luistert hij elke dag ernaar. Opmerkelijk was dat er onder de menigte verschillende stemmen opgingen om Sasur voorzitter Prim Ramlal op verschillende manieren aan te pakken. Zo werden opmerkingen gemaakt om Ramlal terug te posten naar Nederland en in bepaalde gevallen hem zelf een pak slaag te bezorgen. De groep verplaatste zich op den duur naar het gerechtsgebouw aan de Grote Combeweg alwaar een afwachtende houding werd genomen voor de behandeling van de rechtszaak van Sasur tegen SRS. Naast de verschillende toespraken van vertegenwoordiger van het desbetreffend medium werd ook ondersteuning gekregen van enkele bekende artiesten als Jo-Ann, Damaru en Basja Ranking.
In afwachting op de rechter besloot de menigte zich naar De Nationale Assemblee (DNA) te begeven om een petitie, met handtekeningen van de verschillende ondersteuners, te overhandigen aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.
Na uren gewacht te hebben heeft kantonrechter Maytrie Kuldipsing de rechtszaak van Sasur tegen SRS uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Er moest een uitspraak komen of Sasur toestemming krijgt om de bezittingen van SRS op de veiling te brengen. Het ging hierbij om het verkrijgen van een executoriaal titel om de zaken van SRS te veilen. Partijen hebben eerder na verscheidene onderhandelingen geen overeenstemming bereikt. Beide partijen zijn achter gesloten deuren gehoord, waarna het besluit door de magistraat werd genomen. Geffery deelde de menigte na verloop mee dat de zaak uitgesteld is mede door de protestdemonstratie. Het publiek en de organisatoren zijn voorlopig tevreden met dit besluit van de rechter.
FR

error: Kopiëren mag niet!