Leerlingen OS Sophia‘s Lust worden aangemoedigd

Leerlingen O. 2
Leerlingen O. 3
Leerlingen O. 1Mevrouw Egers, die werkzaam is in de gezondheidzorg in een van onze ziekenhuisinstellingen, organiseert al geruime tijd op eigen initiatief sportactiviteiten voor de jeugdigen, in het bijzonder de schoolgaande jeugd te Sophia’s Lust. Dit met het doel de jeugd van de straat af te houden, om betere resultaten uit de kinderen te halen en hun tot waardige burgers van de maatschappij te maken. De politie en de coördinator hebben het initiatief genomen om scholieren die onhandelbaar dreigen te worden, middels een toespraak terug te roepen en hun gedrag te veranderen. Bijkans twee weken terug ging men naar de OS Sophia’s Lust met de bedoeling de kinderen die een bepaald gedrag vertonen aan te spreken. De kinderen is onder meer voorgehouden dat wanneer zij hun gedrag zullen veranderen, zij beloond zullen worden met een cadeautje.
Gisteren brachten de actoren achter dit initiatief weer een bezoek aan de school. Van de leerkrachten vernam de politie en de coördinator dat dit voorstel best wel heeft gewerkt bij de kinderen. Een aantal van de kinderen hebben zich de afgelopen twee weken keurig gedragen. Men heeft tenminste vier leerlingen van verschillende klassen beloond met een cadeau. Het geeft een goed gevoel aan de leerkrachten die merken dat de kinderen bewuster worden door de toespraken, welke gegeven werd door de politie, de coördinator en de leerkrachten, en welke betrekking had op het aanmoedigen van kinderen om hun best te doen en iets te worden in de maatschappij. Op zaterdag 28 februari houdt Egers een wandel- en trimloop voor de jeugd te Sophia’s Lust. Een andere activiteit, en wel een fietstocht, zal plaatsvinden in de maand maart van dit jaar. De aanwezigen zijn opgeroepen om massaal mee te doen aan deze positieve activiteiten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!