‘Goede leerkrachten verdienen extra waardering’

Leerkracht in het zonnetje.1
Leerkracht in het zonnetje.2Coachingsbureau Vindlicht en Stichting KidzTori zijn deze maand met het project ‘Leerkracht in het zonnetje’ gestart. Leerlingen, ouders of collega’s kunnen hun favoriete leerkracht nomineren en aangeven waarom deze leerkracht een extra schouderklopje verdient. De nominaties worden in de maand februari verzameld. ‘We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk aanmeldingen. Er zijn geen restricties. Iedere leerkracht van iedere school in Suriname kan in aanmerking komen om in het zonnetje gezet te worden’, vertelt Karina Jap a Joe van Coachingsbureau Vindlicht. De eerste nominaties zijn inmiddels binnengekomen via het opgegeven emailadres [email protected] Beide organisaties willen met dit project graag positieve aandacht geven aan de leerkrachten die het wel goed doen in Suriname en deze mensen de waardering geven die ze verdienen.
Alle genomineerde leerkrachten krijgen vervolgens een prominente plek op de Facebookpagina van KidzTori, waar van 1 tot 15 maart iedereen zijn/haar favoriete leerkracht kan ‘liken’. Het project is echter geen wedstrijd. ‘Het gaat erom dat alle leerkrachten worden beloond voor het goede werk wat ze doen’, zegt Annelot Hahn van KidzTori. Het streven is om alle leerkrachten een cadeau te geven. Voor het aanbieden van deze cadeaus zoeken de dames hulp uit de samenleving. ‘Iedereen kan een cadeau bij ons komen aanbieden. Of dit nu een knipbeurt is van een kapper, schoolspullen voor in de klas of een tegoedbon. Alles is welkom’, zegt Jap a Joe. De leerkrachten met de meeste likes of een bijzonder verhaal achter hun nominatie kunnen in aanmerking komen voor een extra cadeau. Er is een speciale commissie in het leven geroepen om deze leerkrachten te selecteren. Rinoe Alladien-Lachman, hoofd van de afdeling HRM van het Minov, neemt deel in de commissie namens het ministerie en kan het project alleen maar toejuichen. Volgens het hoofd staan de leerkrachten van tegenwoordig voor een grotere uitdaging dan vroeger.
Lydia Esser, consulent bij de Stichting Onderwijs EGBS, is ook gevraagd om zitting te nemen in de commissie. ‘We stonden direct positief tegenover het initiatief. Onze stichting organiseert jaarlijks awards voor de beste school, klas, leerling of leerkracht. We vinden het belangrijk dat leerkrachten die iets extra’s doen voor de kinderen, erkenning hiervoor krijgen. Het geeft ze extra voldoening in hun werk’, aldus Esser.
Eén van de eerste genomineerden voor ‘Leerkracht in het zonnetje’ is de 39-jarige leerkracht Bernice Verbeek-Baron van de Sint Clementschool. Degene die juf Bernice heeft voorgedragen, is Jenny Gondorf, moeder van twee kinderen die beiden gek zijn van juf Bernice. ‘Mijn twee kinderen hebben beiden les van haar gehad. Mijn oudste zoon zit nu in de vierde klas van mulo. Hij heeft moeite met tekenen en zelfs nu helpt juf Bernice hem nog. We kunnen haar altijd bellen voor hulp. Deze dame staat erom bekend dat ze nooit nee zegt; tegen de kinderen niet, maar ook niet tegen ouders of collega’s.’

error: Kopiëren mag niet!