Alpha Content, Parbonet en City Broadcasting ontvangen ISP vergunning

Alpha
Alpha1
Alpha2De drie bedrijven Alpha Content, Parbonet en City Broadcasting mogen vanaf gisteren diensten aanbieden als Internet Service Provider (ISP). De drie bedrijven mochten hun vergunningen uit handen van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) in ontvangst nemen. Deze drie ondernemingen zullen nu samen met het Telesur internetdiensten aanbieden aan de gemeenschap. Volgens minister Falisie Pinas van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) is het een streven van de huidige regering geweest om Suriname te ontsluiten als het gaat om internet en internet gerelateerde diensten in Suriname. Hij hoopt dat de nieuwe bedrijven de ICT in het land zover zullen krijgen dat de ITU ranking verhoogd wordt. De bewindman zegt dat de huidige situatie één is waarbij er niet gesproken kan worden over een geleidelijke uitbreiding van soortgelijke diensten, zolang het binnenland niet ontsloten wordt. Dit is waarom hij vindt dat de digitale kloof te groot is en de nieuwe bedrijven ervoor moeten zorgen dat er goede internetdiensten worden aangeboden.
Fardien Pierkhan, directeur van Alpha Content, is bijzonder blij met het ontvangen van zijn vergunning. Volgens Pierkhan heeft hij ongeveer twee jaar terug het idee gehad om na te gaan wat de behoefte in Suriname was voor nog een ISP. Uiteindelijk nam hij het besluit om ervoor te gaan. Alpha Content gaat zich richten op het bieden van internetdiensten thuis. Volgens Pierkhan betekent dit in eenvoudige taal dat een ieder een internet aansluiting nu ook bij hun kan aanvragen, indien die bijvoorbeeld geen ADSL of 4G aansluiting heeft.
Pierkhan is tevens ook directeur van Digital Broadcasting Communications (DBC). DBC is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft het aanbieden van signalen voor digitale televisie. Het mooie volgens hem is dat er hiervoor geen schotel en internet nodig. Het enige dat nodig is, is een UHF antenne en een vast abonnement per maand. Pierkhan merkt op dat de naam van de bedrijven dat onder de bevolking bekend blijkt te worden is Green Dot ISP and Digital TV. Green Dot is nu hard bezig met de roll-out en zal in april in de beta fase gaan om dezelfde maand nog een aanvang te maken met het aanbieden van de diensten. Het bedrijf biedt 60 kanalen aan die verdeeld zijn in vijf pakketten. Pierkhan hoopt op een goede verstandhouding met Telesur.
Het streven van de TCT minister is om de tarieven van ICT diensten marktconform te maken, waarin Telesur, ook op rechtvaardige wijze haar medewerking zal moeten verlenen. De monopolistische positie van het telecombedrijf is volgens hem al een aantal keren in regeringsverband besproken. Het is volgens Pinas de bedoeling om met het staatsbedrijf te praten om zaken te versoepelen. “De regering gaat voor een evenwichtig speelveld. Wij weten dat Telesur een staatsbedrijf is, maar wij willen als regering ervoor zorgdragen dat elk bedrijf op dezelfde manier wordt behandeld”, aldus de bewindsman.
FR

error: Kopiëren mag niet!