Een maand cel voor 68 gram hennep

dblogoNiven Bottse is dinsdag door kantonrechter Rewita Chatterpal veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Daarboven op kreeg de 44-jarige veroordeelde een geldboete opgelegd van SRD 1000,- of in plaatst daarvan een maand hechtenis.
Bottse werd op 6 november van het vorig door de politie van Paramaribo aangehouden omdat er bij hem thuis drugs werd gevonden. De Anti Narcotica Brigade kreeg herhaaldelijk informatie van de burgerij dat deze verdachte zich bezighield met drugspraktijken. Op die bewuste dag pleegde de politie een inval in zijn woning. Tijdens controle stuitte men op een emmer in een wandmeubel. In die emmer werd 68 gram marihuana aangetroffen. Op de zitting verklaarde Bottse dat hij al enkele jaren gebruiker is van het spul. De verdachte werd op 5 december voorlopig in vrijheid gesteld vanwege omstandigheden.
Het Openbaar Ministerie vertegenwoordigd door Reshna Jhinkoe achtte het aanwezig hebben van hennep wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste de bovenvermelde straf. De advocaat van de verdachte Mr. Raoul Lobo was het eens met het voorstel van de vervolging en verzocht de rechter om het strafvoorstel van het OM te willen overnemen. De verdachte betuigde spuit in zijn laatste woord. De magistraat hield het kort en heeft de verdachte conform de eis gevonnist. Dit vonnis staat gelijk met de tijd in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!