Somohardjo: ‘Scenario van NDP om apart met Abop verkiezingen in te gaan’

dblogo‘Het is slechts een scenario van de NDP om apart met de Abop de verkiezingen in te gaan,’ stelt PL-voorzitter Paul Somohardjo vanuit Nederland. Volgens Somohardjo is de NDP wel degelijk etnisch gestoeld. Dat de partij een nationale partij is, wordt slechts met de mond gepropageerd. De voorzitter van de PL zegt dat de NDP haar kiezers van Hindostaanse komaf het gevoel geeft dat zij geen samenwerking meer wenst met de Abop. ‘Omdat de Abop wordt gezien als een partij van rovers en overvallers.’ Een samenwerking met de PDO van Waldi Nain is bedoeld om Javaanse stemmen af te troggelen. De Abop op haar beurt heeft als taak om stemmen van de BEP zoveel mogelijk af te pikken.
Volgens Somohardjo is het logisch dat indien de NDP de Abop niet meer wenst, de ministersposten die door Abop bekleed worden, weer in de boezem van de NDP komen. Maar dit gebeurt niet. Abop heeft alle mogelijkheid om via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tal van sociale uitkeringen te geven aan burgers in ruil voor de Abop stemmen. Dit scenario heeft Somohardjo al lang door en waarschuwt kiezers om er niet in te trappen.
Somohardjo zegt dat de NDP slechts met de mond propageert dat hun partij niet etnisch is. ‘Alle Javanen die buitenlandse posten bekleedden zijn weggehaald.’ Ook de Surinamers van Javaanse komaf die op directeursposten waren geplaatst moesten het veld ruimen nadat de PL uit de MegaCombinatie werd gezet. En het is geen publieksgeheim dat de NDP niet lang terug probeerde de NPS uit de V7 af te troggelen voor het vormen van een grote blok. Bij de afgelopen verkiezingen had OW-minister Rabin Parmesar ook aan kiezers van Hindostaanse afkomst voorgehouden dat hij de president van het land zou worden indien de personen op hem zouden stemmen. Maar het eerst geformeerde ministersteam had slechts Financiënminister Wonny Boedhoe als ‘Hindoestaans’ gezicht.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!