Algoe: “Gronden intrekken en geven aan mensen die daadwerkelijk planten”

dblogoBij de opening van de Suriname Candied Fruits (SCF) zei minister Suresh Algoe van LVV dat er mensen in Saramacca zijn die 1000 tot 1500 hectare aan grond op hun naam hebben staan middels stichtingen. Volgens hem is in de praktijk gebleken dat deze gronden nimmer in productie worden gebracht. Hij is er dan ook voorstander van dat deze gronden worden ingetrokken en worden gegeven aan mensen die daadwerkelijk planten.
Algoe heeft geen problemen met mensen die grote lappen grond hebben en die ook daadwerkelijk in cultuur brengen. “Je moet het wel in productie brengen” benadrukte hij. Als men al jaren niets met de gronden doet, dan is intrekken de enige oplossing’. geeft de minister aan. Op die manier kunnen de gronden gegeven worden aan mensen die het daadwerkelijk in productie kunnen brengen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!