Rusland geen voorstander eenmansfractie Kensenhuis

dblogoVoorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname (NPS) zegt aan Dagblad Suriname dat hij geen voorstander is dat NPS-parlementariër Patrick Kensenhuis een eigen fractie binnen De Nationale Assemblee (DNA) gaat vormen. Volgens de politicus behoort de zetel, die momenteel door het desbetreffende lid wordt ingevuld, de NPS toe en zou zo een stap nimmer door de partijleiding geaccepteerd worden. De NPS-structuren binnen Para zeggen dat de gedragingen van Kensenhuis al geruime tijd in de gaten worden gehouden. Het assembleelid zou zogenaamd ‘flirten’ met de Nationale Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse. Een foto verschenen in deze krant waarop Kensenhuis te zien is aan ‘een paars aangeklede tafel’ samen met NDP’ers, terwijl minister Steven Relyveld grondpapieren uitreikt, is de druppel geweest. Daarna is hem enkele weken terug in Redi Doti een paarse traditionele Inheemsen schouderdoek omgedaan. Dit gebeurde thuis bij dorpskapitein en NDP-parlementariër Lesley Artist. De parlementariër zou tijdens de behandeling van de drie sociale wetten ook niet meegewerkt hebben aan de strategie van zijn fractie en toch quorum hebben verleend.
Rusland zegt dat hij echter geen uitlatingen wil doen over de zogenaamde flirtpartij van Kensenhuis, maar dat hij toegeeft dat bepaalde uitspraken van het assembleelid de groene partij de laatste tijd in de problemen heeft gebracht. Ondertussen zegt Kensenhuis dat hij nog nadenkt wat zijn volgende stap zal zijn. Assembleelid Ruth Wijdenbosch heeft eerder in het actualiteitenprogramma Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK) aangegeven dat Kensenhuis twijfels heeft over zijn herkandidering. Dit zou mogelijk de reden kunnen zijn waarom hij aansluiting zoekt bij andere partijen. Volgens Rusland zou hij op dit moment niet kunnen aangeven welke mensen precies gekozen zullen worden om de posities op de verschillende lijsten in te vullen. ‘Wij wachten de onderhandelingen binnen de V7 (VHP, NPS, PL, BEP, SPA en DA ‘91) af , waarvan de afronding op maandag 23 februari is. Vervolgens zullen de samenwerkende partijen kijken welke plaatsen zij hebben gehad en wie zij zullen voordragen.’ Volgens Rusland werkt de NPS met informatie welke verkregen wordt uit het veld en verschillende afdelingen van de partij. Op basis van deze verkregen informatie stuurt het hoofdbestuur van de partij een voorstel naar het congres, waarna deze aangeeft of akkoord wordt gegaan of niet.
Over het algemeen denkt de NPS-voorzitter dat de parlementariër wel een goede prestatie in de afgelopen vier jaar heeft geleverd. Volgens hem is er nu een situatie, waarbij er zoveel gezegd wordt en wil hij niet opnieuw nieuwe elementen aan toevoegen om de zaak onoverzichtelijk te maken.
FR

error: Kopiëren mag niet!