Imeao traint docenten in Computer Boekhouding

Computer Boekhouding op IMEAO. 1
Computer Boekhouding op IMEAO. 2Directeur Lucien Rotsburg van Imeao vertelt dat de commissie herstructurering Imeao onderwijs samen met het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en de Centrale Bank van Suriname, een training op touw heeft gezet met betrekking tot boekhouden. “In verband met de vernieuwing moet er verandering komen, want zoals het tot nu toe aan toeging is het boekhouden op handmatige wijze, maar binnen het bedrijfsleven merk je dat het geautomatiseerd is”, aldus de directeur.
Het bedrijfsleven heeft ook al aangegeven dat wanneer studenten met een Imeao diploma komen werken hen geleerd moet worden hoe de boekhouding via een computer in te voeren. “Wij hebben gezegd dat de opleiding beoogd om de studenten meer skills en competenties te geven. Computer boekhouding is een van de zaken die belangrijk is vooral wat bedrijven betreft. Men moet altijd op de hoogte zijn wat de financiële situatie van het bedrijf is. We starten dus om de docenten te trainen en aan de hand van wat zij hebben opgedaan kunnen zij het verder overbrengen op de studenten. Het vereist natuurlijk dat de school de beschikking moet hebben over werkende computers, internet faciliteiten om het programma te kunnen doceren aan de studenten.”
Er zijn twee trainers vanuit Caraïbisch gebied overgekomen: Maarten van Buuren en Edwin de Vries die de trainingen zullen verzorgen. De opleidingen zijn gisteren gelijk begonnen en zullen van maandag tot en met vrijdag verzorgd worden. Elke dag volgt een andere groep. De docenten hebben vooraf een link ontvangen zodat zij zich konden voorbereiden op de training.
Directeur Rotsburg spreekt d hoop uit dat zij een hele goede cursus zullen krijgen. Tot nu toe leken de docenten erg enthousiast omdat zij zich al om half 7 hadden aangemeld om een plekje te kunnen bemachtigen. Per dag volgen tussen de 10-15 docenten de les.

error: Kopiëren mag niet!