‘De politie heeft goed werk verricht’

dblogo‘De politie heeft goed werk verricht en heeft de zaak goed aangepakt. Dit geeft rust en een veiligheidsgevoel’, zegt de aannemer S.B. aan Dagblad Suriname. Hij maakte zondag een heel raar gedrag van een weggebruiker mee. Op de bewuste dag omstreeks 17.30 uur reed de aannemer samen met zijn monteur van Paranam richting Paramaribo. Op Highway, ter hoogte van een waterpark, haalde een personenwagen het voertuig van S.B. in. De bestuurder van de deze wagen reed na het inhalen langzaam over de weg. S.B. schonk geen aandacht hieraan, omdat hij in gesprek was met de monteur. Hij kreeg op een bepaald moment het gevoel dat de bestuurder van de blauwe wagen hem steeds belemmerde om weg te rijden. Toen S.B. de auto probeerde in te halen, maakte de bestuurder met een rastahaardracht middels een handgebaar S.B. kenbaar dat hij zijn mond moest houden.
‘Het volgende moment toen ik de auto probeerde in te halen, haalde de bestuurder een lange houwer tevoorschijn en zwaaide met de houwer, terwijl hij reed. Dit was aanleiding voor mij om de politie in te schakelen. De politie heeft deze zaak binnen 20 minuten opgelost. Na de aanhouding belde de sterke arm mij en hield voor dat de bestuurder en de mede-inzittende waren aangehouden. Van de politie vernam ik dat men een jachtgeweer en een houwer in het voertuig heeft aangetroffen’, deelde de ondernemer mee. ‘Ik heb een gevoel dat de verdachten voornemens waren een beroving te plegen’, stelt S.B. De politie van Houttuin heeft de verdachten in verzekering gesteld en hen voor het verdere onderzoek overgedragen aan de recherche.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!