Centrale Markt-standhouder: “De marktmeester heeft geen geld”

centraleStandhouders van de markt moeten hun standgeld niet meer bij de marktmeester betalen, maar bij het districtscommissariaat, omdat de Centrale Markt naar hun mening in financiële problemen is komen te verkeren. “De marktmeester heeft geen geld, hij kan zelfs een TL buis niet verwisselen”, beweert een van de standhouders. Het geklaag komt ook vanwege de loperij en de extra kosten die zij moeten maken om het geld te betalen.
“Als de standhouders er problemen mee hebben moeten zij zoals gewoonlijk een groep vormen en bij de president gaan klagen, want dat doen ze vaker”, vindt de minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Stanley Betterson. “Wat de standgelden betreft is het de DC die dat regelt. Er zijn regelingen tussen de DC en de marktmeester over hoe dat gedaan wordt. Bij de DC is er een betaaldienst. Daar zouden zij ook moeten kunnen betalen”, meent de bewindsman. Op de bewering van het in financiële problemen raken van de markt wenst de minister geen reactie te geven.
“Op grond waarvan zeggen ze dat? Ze verkopen toch elke dag”, vraagt het hoofd administratiemedewerker Remond Doorson van commissariaat Noord-Oost zich af. “De standhouders betalen pas bij de DC wanneer zij een nieuwe vergunning moeten aanvragen. Zij moeten hun standgeld nog steeds bij de marktmeester betalen. ‘Standhouders van de markt verdienen niet, ze hebben nooit geld’, dat is wat u altijd hoort. Maar ze rijden in dure auto’s en niemand zegt dat ze de stand niet meer willen hebben. Men gooit allerlei geruchten de ether in.
Vroeger was er een beleid waarbij de marktmeester bepaalde dingen mocht doen. Er is nu een behoorlijke administratie van de betalingen. Er is een marktmeester. Als men het niet met hem eens is, kan men altijd naar ons komen om hun beklag te doen”, aldus Doorson.
“De standhouders moeten ervoor zorgen dat de markt draait door die reële standgelden te betalen. Als ze dat niet doen, gaat de markt wel in financiële problemen zijn. Wij gaan de markt niet 100 jaar door blijven subsidiëren. Als het niet draait, dan stort het maar in. Dan hebben ze geen markt meer”, aldus Betterson.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!