AZP mortuarium hanteert tarieven voor extra en bijzonder bezoek

dblogoBurgers die een lijk in het mortuarium van AZ willen bezoeken moeten SRD 200 neertellen zonder daarbij een kwitantie te ontvangen. Dat liet een verontruste burger Dagblad Suriname weten. De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is reeds geruime tijd bezig de faciliteiten in het mortuarium aan te passen om het leed van haar cliënten enigszins dragelijk te maken. Al het mogelijke wordt gedaan om het stoffelijk overschot op de juiste manier in koelcellen op te slaan en deze bij bezoek op waardige wijze te tonen. Om enigszins ordening te brengen in het geheel heeft het AZP mortuarium gemeend de aflegwerkzaamheden zoveel als mogelijk naar de ochtenduren te verplaatsen. Het bezoeken van een stoffelijk overschot door nabestaanden is gratis en in principe eenmalig. Het kan zijn dat in het proces van rouwverwerking de familie behoefte heeft voor meerdere bezoeken. In dat kader kan er contact gemaakt worden en kan tegen een kleine vergoeding bij elk extra bezoek het een en ander mogelijk gemaakt worden.
Daarnaast is er ruimte gecreëerd voor bijzonder bezoek. Hieronder wordt verstaan dat familie of vrienden uit het buitenland moeten overkomen voor de uitvaartplechtigheid en dat ze in het rouwverwerkingsproces niet tot het moment van de vastgestelde bezoektijden kunnen of willen wachten. Om deze personen tegemoet te komen, is de mogelijkheid gecreëerd om na aankomst in het land een bezoek te brengen aan het mortuarium. Daarvoor moet er vooraf een afspraak gemaakt worden zodat de ruimte tot bijzonder bezoek gecreëerd wordt. De kosten hieraan verbonden, wordt de klant wel in rekening gebracht. Het tijdstip waarop de klant in het mortuarium zal arriveren, moet tijdig aangegeven worden. De dienstdoende medewerker zal maximaal tot 1 uur na het opgegeven tijdstip aanwezig zijn. Gemaakte kosten zullen de klant in rekening gebracht worden indien er niet tijdig, dus minimaal 2 uren vóór het aangegeven tijdstip in kennis gesteld wordt van enige wijziging.
De bezoektijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 14:00 uur. Het dagtarief voor een koelcel bedraagt Srd.30,- per dag, voor de eerste vijf dagen en daarna is het Srd.35,- per dag. Verder is vastgesteld dat het tarief voor extra bezoek Srd. 25,- per keer en bijzonder bezoek Srd. 200,- per keer.

error: Kopiëren mag niet!