Piraten overvallen vijf vissersboten

dblogoZaterdagmorgen omstreeks 10.20 uur is er een zeeroof gepleegd bij de kust voor Albina. Tot nog toe onbekende zeepiraten, gewapend met jachtgeweren en andere wapens, hebben tenminste vijf vissersboten op zee overvallen. Daarbij maakten de zeerovers vissen, visblazen, brandstof en foerage buit. Uit het onderzoek blijkt dat er ook mobiele telefoons en geld zijn weggedragen. De vissers die beroofd zijn, hebben letsels opgelopen. Zij hebben slagen moeten incasseren. In opdracht van de zeepiraten moesten de vissers na de beroving plat op de bodem van de boot liggen. Kort daarna sloegen de overvallers ook in de andere boten toe. Ook daar werden de vissers beroofd van hun waardevolle spullen.
Volgens de politie werd een achtervolging ingezet, maar de vijf criminelen voeren sneller richting Frans-Guyana op. Na hun snode daad namen de criminelen ook de buitenboordmotor mee van de betreffende boten, waarin de vissers waren achtergelaten. Het is vooralsnog niet bekend hoe en met welk vaartuig de daders zijn weggevaren. De politie van Albina en de recherche zijn bezig met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!