ANC tekent samenwerkingsovereenkomst

A  nyun combinatie tekent samenwerkingsovereenkomst.1De Seeka, Plattelands Bewoners Partij (PBP) en Broederschap in de Politiek (BP 2011) hebben op Valentijnsdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. De pers mocht samen met de structuren en enkele sympathisanten getuige zijn van deze ondertekening op het terrein radio Koyeba.
De dag werd met apinti drum ingeluid daarna vonder er culturele optredens plaats gevolgd door gedichten. Daarna is men overgegaan tot de ondertekening van de overeenkomst. A Nyun Combinatie (ANC) zegt tussen de Mega Combinatie en V7 in te gaan zitten. ANC is van plan om deel uit te maken van de regering om haar partijprogramma uit te kunnen voeren. Na de speeches van de voorzitters kon men nog genieten van muziek en wat nababbelen.
ANC bestaat uit de partijen Seeka met als voorzitter Paul Abena, Plattelands Bewoners Partij (PBP)met als voorzitter Armand Kanape en Broederschap in de Politiek (BP 2011) met als voorzitter Dr. Linus J. Diko. De partijen hadden op 27 januari in Tori Oso een intentieverklaring getekend waarbij ze vertelden in partijcombinatie mee te doen aan de verkiezingen van 25 mei 2015. De partijen zijn overeengekomen dat zij op basis van gelijkwaardigheid en behoud van eigen identiteit een samenwerking aangaan. Zij zullen streven naar de uitwerking van gemeenschappelijke acties die bevorderlijk zijn voor het behalen van zetelwinst. De combinatie na verkiezingswinst wil het onderwijs en de agrarische sector aanpakken.

error: Kopiëren mag niet!