Jhauw: ‘Bijeenkomst Ping Latour geslaagd’

dblogo“Ondanks het feit dat de NDP dagenlang bezig is geweest om antipropaganda te voeren tegen Ping, is de bijeenkomst geslaagd”. Dit zegt, Ramsoender Jhauw, voorman van Ping, een dag na zijn vergadering op Latour.“Ze hebben allerlei dingen gedaan om ons te boycotten. Nu geloof ik de VHP als ze zeggen dat zij geboycot en geïntimideerd worden om niet naar vergaderingen te gaan”.
Volgens Jhauw werd de vergadering door ongeveer 3000 mensen bezocht. Een burger die uit nieuwsgierigheid de vergadering heeft bezocht, schets een ander beeld. Volgens hem waren er in totaal ongeveer 300 mensen aanwezig, waarvan het merendeel op straat stond. Naar zijn schatting luisterde ongeveer 30 personen naar de toespraak van Jhauw. De Ping voorzitter geeft toe dat er in het begin niet zoveel mensen waren “dat maakte dat ik mijn toespraak twee keren moest houden”.

Wij zijn 100% integer en transparant

Jhauw geeft aan dat het bestuur van Ping voorlopig bestaat uit 7 personen. Dagblad Suriname confronteerde deze politicus met het feit dat tijdens de vorige verkiezingen wij ook politieke partijen hebben gehad die een ledenbestand van meer dan 3.000 hebben overlegd, maar bij de verkiezingen maar een paar honderd tot nul stemmen hebben gehaald. Jhauw reageert hier heel fel op. “Dat was toen. Dat was niet meneer Jhauw die de voorzitter was. Er is een groot verschil tussen Ping en de andere partijen. Wij zijn 100% integer en transparant”, zegt de voorman.
Jhauw geeft aan dat Ping al een verkiezingsprogramma heeft uitgebracht waarin corruptiebestrijding hoog in het vaandel staat. De politicus gaat landelijk voor meer dan zeven zetels, wat volgens hem ook betekend dat hij gaat voor het presidentschap.
Hoewel PING niet overal kandidaten heeft, geloofd de voorman dat de partij in ieder geval in Paramaribo, Wanica, Para, Brokopondo, Commewijne en Coronie kandidaten zal kunnen voordragen.
“Wij hebben nog niet in alle districten kandidaten, maar wel leden in alle districten. In Kwamalasamutu, heb ik mijn campagnelaunch gehouden. Aangezien het ons veel geld kost, weten wij niet of wij Sipaliwini nog kunnen halen. Maar voor meneer Jhauw zijn alle delen van Suriname even belangrijk”, aldus de Ping-voorzitter.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!