OS Blauwgrond krijgt groene leskist

OS Blauwgrond krijgt groene leskistOp OS Blauwgrond heeft de officiële overdracht plaatsgevonden van een ‘groene leskist’. De groene leskist werd overgedragen aan de mediatheek van de school dankzij de WWF en Caribamboo. De leskist is gemaakt van bamboemateriaal en is een ontwerp van Berry Vrede, een ontwerper en medewerker van Caribamboo. De bedoeling van deze gift is de kinderen op een creatieve manier informatie te verschaffen over de natuur en hoe die op de juiste manier te onderhouden. In de kist zal lesmateriaal uit de natuur en over de natuur (z.a. boekjes ) opgeborgen worden. Speciaal hiervoor zijn er ongeveer 20 mediatheekdocenten opgeleid. Loes Trustfull, coördinator van dit project, gaf aan vorig jaar benaderd te zijn door WWF om met dit project te starten. ‘Er is zoveel materiaal in de natuur zoals schelpen, materiaal van schilpadden en vogels die wij bij elkaar willen brengen en in de kist plaatsen. Vandaar dat er docenten getraind zijn, hoe om te gaan met deze kist.’ ‘Het is de bedoeling dit project naar het binnenland te brengen’, aldus Trustfull.
Stichting Caribamboo is opgericht op 15 december 2011. De stichting houdt zich bezig met bamboe als belangrijke plant in de natuur. Bamboe is een plant waarvan veel mensen de waarde niet kennen. De stichting heeft kennis gemaakt met de vele mogelijkheden die bamboe biedt. Caribamboo bevordert het gebruik van bamboe, ondersteunt en verstrekt personen bij het vergroten van hun inkomsten door commerciële productie van bamboe en draagt bij aan het beschermen van het tropische regenwoud door bamboe te promoten als alternatief voor hard hout. Er worden ook trainingen verzorgd hoe gebruiksvoorwerpen en meubels te maken uit bamboe. Voor het uitvoeren van trainingen krijgt Caribamboo steun van de UNDP, het Small Grant Program en Alcoa Foundation.

error: Kopiëren mag niet!