Mahinder Jogi: ‘Boskamp wil Santokhi ontmoeten’

Mahinder Jogi-Boskamp en Santokhi‘Pe a bigi man de. Unu wan miti a man dja’, kreeg VHP-assembleelid Mahinder Jogi woensdagmiddag te horen van bewoners van het vissersdorp te Boskamp. Met ‘a bigi man’ bedoelen zij de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi. Jogi die een vergadering belegde met de bewoners, kreeg de volle overtuiging van de bewoners dat zij in Santokhi de oplossing van hun problemen zien.
Nadat de veerverbinding tussen Boskamp en Jenny kwam weg te vallen door de bouw van de brug over de Coppenamerivier, is het vissersdorp ernstig gaan verpauperen. Er rest alleen visserij als middel van bestaan. Behalve zeepiraterij waarmee de vissers regelmatig te maken krijgen, is ook de steiger dringend aan vervanging toe. Ook is het van belang dat er een waterkerende dam wordt gebouwd om te voorkomen dat het overtollige water bij vloed landinwaarts komt.
De stank van visafval in het dorp is een ander probleem. De bewoners hebben graag dat hun dorp getransformeerd wordt naar een moderne mooie woonomgeving. Schoon drinkwater is nog steeds een luxe in het dorp. Zwampwater is nu de enige optie. De bewoners zien graag dat er een departement van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, een CBB-kantoor en een polikliniek worden geopend, zodat zij niet tientallen kilometers hoeven te trotseren voor deze diensten. Ook voor de school moeten leerlingen lange afstanden afleggen.
Jogi zal de problemen rapporteren aan zijn partijvoorzitter en hem voorhouden dat de bewoners graag een onderhoud met hem willen hebben.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!