Fernandes Bottling verhoogt prijzen vanwege dure deviezen

FernandesFernandes Bottling heeft enkele prijzen van haar dranken verhoogd. Zo kost een 1,5 liter petflesdrank niet meer SRD 5, maar SRD 5,50. Ayida Slooten Public Affairs and Communication Officer van Fernandes, zegt aan Dagblad Suriname dat het bedrijf de grondstoffen opkoopt in dollars en dat zij geen beschikking heeft gehad over de interventiemiddelen van de Centrale Bank van Suriname. ‘Dit is dus de enige manier waarop we het toch kunnen bekostigen.’
‘Er was een flinke stijging voor ons in de grondstoffen en we hadden gehoopt het met de middelen te kunnen bekostigen, maar helaas is er geen bevredigende oplossing verkregen, waardoor het produceren voor ons nu ook duurder is geworden’, zegt Slooten. ‘Als de dollarprijs weer duurzaam zal dalen, zal Fernandes haar prijzen weer naar beneden brengen’, aldus Slooten.
De voorzitter van de Consumentenkring Suriname, Albert Alleyne, geeft aan het jammer te vinden dat het zover is gekomen. ‘Ik zou liever adviseren dat Fernandes toch met de autoriteiten dat natrekt om te voorkomen dat we onnodige prijsverhogingen krijgen. Het is nog nooit gebleken in de hele geschiedenis van Fernandes dat zij hun prijs omlaag hebben gebracht’, aldus de voorzitter, geconfronteerd met het gegeven dat Fernandes heeft aangegeven de prijs omlaag te brengen indien de dollarprijs voor langere tijd stabiel blijft. ‘Ik zou dus niet warm lopen voor wat Fernandes voorstelt, ze moeten eerst nagaan met de autoriteiten in hoeverre het haalbaar is om aan deviezen te kunnen komen’, aldus Alleyne.

error: Kopiëren mag niet!