Familie Kalloe overvallen aan de Peltophorumlaan

dblogoDrie criminelen hebben in de nacht van woensdag op donderdag 12 februari een gewapende roofoverval gepleegd in de woning van de familie Kalloe aan de Peltophorumlaan te Houttuin. Satish Kalloe, die ook slachtoffer is geworden van deze roofoverval, zegt dat hij in eerste instantie niet wist dat hij te maken had met rovers. Hij dacht dat zijn broer Anoep met zijn collega’s thuis aankwam. Volgens Satish keek hij op dat moment naar tv toen zijn broer, die als supervisor ergens werkzaam is, thuis aankwam. Hij zag zijn broer samen met twee mannen, van wie een gewapend, het erf opkomen. Kort daarna hoorde hij de rovers zeggen ‘bigi waka noso mi soeti’. Na dit gehoord te hebben, wist Satish al dat de mannen geen collega’s van zijn broer waren, maar criminelen. Hij begaf zich naar de slaapkamer van zijn moeder, alwaar zij sliep. Via een raam klom hij naar buiten en ging vervolgens het bos in. Uit het bos belde Satish de Centrale Meldkamer van de politie. Binnen een fractie van enkele seconde hoorde hij de motor van de auto van zijn broer aanslaan. Hij ging uit het bos en zag dat zijn broer bebloed een achtervolging had ingezet. Volgens Satish waren de criminelen met een grijze Toyota Premio zonder kentekenplaat. De daders lieten de vrouw van zijn broer en zijn moeder op hun buik liggen. Onder bedreiging namen de overvallers sieraden ter waarde van SRD 3.000 en SRD 2.000 aan contanten mee. Ook maakten de rovers een flatscreen televisie en 7 mobiele telefoons van de familie buit.
Satish zegt dat zijn broer van het werk thuis kwam. De broer zag de wagen van de rovers achter hem aanrijden. Op dat moment had Anoep geen idee dat hij te maken heeft met rovers. Hij reed met zijn wagen op het erf en vervolgens in de garage. Terwijl Anoep de deur openmaakte, zag hij het voertuig stoppen. Hij liep naar de inrit denkende dat zijn vrienden in de wagen zaten. Toen Anoep de wagen van de rovers naderde, stapten twee personen uit de wagen. Hij werd terstond onder schot gehouden. Onder dwang moest Anoep de woning open doen. De vrouw van Anoep en zijn moeder werden door de rovers gewekt. Omdat Anoep zich verzette, incasseerde hij vuistslagen en trappen van de rovers. Na de roof reden de criminelen met medeneming van de buit weg. Volgens Satish heeft de politie het voertuig van de daders aan de Drambrandersgracht onbeheerd aangetroffen. Van ooggetuigen heeft men vernomen dat de criminelen zijn overgestapt in een Fun Cargo. De politie werkt aan de opsporing en aanhouding van de verdachten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!