Consumentenkring uit bezorgdheid over afgifte grondpapieren

dblogoDe Consumentenkring Suriname heeft haar bezorgdheid geuit ten aanzien van de afgifte van grondpapieren. Dat documenten nu worden verstrekt, is een goede zaak, maar getekende stukken worden ook achtergehouden. Burgers worden niet op tijd in kennis gesteld dat de bereidverklaring al getekend is door de minister. Dit heeft Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname, van enkele leden vernomen. Een consument heeft aan de Consumentenkring aangegeven dat hij bij toeval informeerde en toen bleek dat het stuk sinds vorig jaar al getekend is. Dat betekent dat de 6 maanden waarbinnen de handelingen uitgevoerd moesten worden, verstreken zijn. Alleyne zegt dat in de bereidverklaring een artikel is opgenomen dat men binnen 6 maanden de financiële verplichtingen moet nakomen. “En als je dat niet doet, vervalt je recht op dat stuk grond.” “Dus wanneer mensen niet alert zijn, dan zijn we bang dat consumenten hun recht om hun stuk grond te krijgen, zullen verliezen, omdat ze niet op tijd gemeld worden. En wanneer zo’n stuk vervallen is, mag iemand anders de aanvraag weer doen. Wij als Consumentenkring willen de mensen niet ervan beschuldigen dat zij de stukken achterhouden, alleen willen wij dat de instantie die moet melden wanneer deze stukken gehaald moeten worden, de mensen op tijd verwittigen”, aldus de voorzitter van de Consumentenkring Suriname.

error: Kopiëren mag niet!