Groeiende Abop-aanhang in Nickerie

dblogoNa bijkans een jaar actieve politiekvoering van de Abop in Nickerie, is het aantal gelieerde kiesgerechtigden gegroeid tot minstens 3.000. Het rijstdistrict telt tussen de 17.000 en 21.000 Surinamers. De jongerenraad van de Abop in Nickerie denkt dat de groei in alle 5 ressorten te danken is aan de boodschap van de partij, namelijk het creëren van kansen voor alle kansarmen. Randy Goodett, coördinator van de jongerenraad, zegt dat Nickerianen zich naast materiële vooruitgang in hun gebied, zich ook persoonlijk willen ontwikkelen. ‘Abop is hier een alternatief voor de first voters, aangezien vele partijen voor de Abop hun beloften niet hebben waargemaakt’, zegt Goodett. Hij gelooft in zetelwinst voor de gele partij. Van belang is dat de partij iets moet doen om de sterke urbanisatie van geschoolde krachten te remmen.
Personen gaan studeren in Paramaribo, maar het overgrote deel keert niet terug naar het district vanwege gebrek aan goede werkgelegenheid en ontplooiingskansen. ‘Hoewel ik een hbo-opleiding heb afgerond, zie ik me niet in Paramaribo werken, maar hier heb ik te weinig kansen met mijn opleidingsniveau. Ook aan de verbetering van de rijstsector moet verder worden gewerkt, waardoor andere sectoren kunnen worden ontdekt.’

error: Kopiëren mag niet!