De Nieuwe Leeuw brult in Commewijne

De Nieuwe Leeuw op weg naar verkiezingen.2De politieke partij De Nieuwe Leeuw (DNL) werd 2 jaren geleden opgericht nadat de BVD opging in de NDP. Onder leiding van ir. Dharm Mungra is deze partij voor een groot deel nog steeds een overblijfsel van de BVD. Ongeveer 320 van de 340 kernstructuurleden zijn aangesloten bij DNL. Volgens Mungra zijn alle structuren en kernen nog in tact. Onlangs heeft de partij een centrum in gebruik genomen in het district Commewijne. DNL is de eerste partij in Suriname, die bijkans een jaar geleden al zijn verkiezingsprogramma heeft gepubliceerd voor de gemeenschap en ook is zij de eerste die haar statuten en huishoudelijke reglementen heeft gepubliceerd op haar website. Volgens partijvoorzitter Mungra heeft de partij een bepaalde strategie, waarin geen prominente plaats is weggelegd voor massameetings. De DNL wil onafhankelijk zijn van donateurs, die vaker massameeting sponsoren. Bij massameeting is het rendement vaak niet te vinden, meent de partij.
Mungra geeft aan dat de DNL het Middenblok wil vormen als alternatief voor zwevende kiezers en ook voor partijen die een samenwerkingsoplossing zoeken. ‘Nu al blijkt dat de beide grote blokken, de V7 en de MC, samenwerkingsproblemen hebben’, zegt Mungra. Binnen een week willen de partijen, die al zeker zijn van participatie in een mogelijk Middenblok, een intentieverklaring tekenen. Hierna zullen zij nog openstaan voor andere partijen die samen met hun in zee willen. De Nieuwe Leeuw, Nieuw Suriname (NS), Democratisch Unie Suriname (DUS), de PPP en de Partij voor Ontwikkeling door Eenheid zijn al zeker van deelname in een Middenblok. Het verkiezingsprogramma en het partijlied zijn gepost op de DNL-website en ook het radioprogramma is volledig te volgen.

Sandeep Oemraw

error: Kopiëren mag niet!