Alta bezorgd over veiligheid JAP Airport

dblogoDe Latijns-Amerikaanse en Caribische Luchttransport Associatie (Alta) drukt haar bezorgdheid uit over het aanhoudende gebrek aan aandacht voor het momenteel onbruikbare Instrument Landing Systeem (ILS) op de Johan Adolf Pengel International Airport (PBM). Alta blijft rapporten ontvangen van luchtvaartmaatschappijen waarin melding wordt gemaakt van het geruime tijd niet of niet degelijk functioneren van het ILS-systeem van de luchthaven. Voor zover bekend zijn er geen corrigerende maatregelen genomen om het te repareren. Het ILS-instrument bestaat uit een radiostraalzender, die de richting van naderende vliegtuigen bekendmaakt. Het systeem maakt veilig landen mogelijk, vooral wanneer het zicht gehinderd wordt door regenachtig of mistig weer. Een volledig functioneel ILS-systeem is een belangrijke veiligheidsmaatregel voor alle luchtvaartmaatschappijen.
Eduardo Iglesias, uitvoerend directeur van Alta die meer dan 86% van het verkeer in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio vertegenwoordigt, verklaarde dat de huidige situatie te ‘Paramaribo’ verontrustend is. ‘Voor Alta en onze aangesloten luchtvaartmaatschappijen staat veiligheid op de eerste plaats. We hebben de volledige betrokkenheid van de luchtvaartautoriteiten in Suriname nodig. Als een entiteit die verantwoordelijk is voor het waarborgen van de veiligheid van het luchtvervoer in Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied, volgt Alta de status van het ILS-systeem van Suriname op de voet. Tot op heden is er geen vooruitgang merkbaar. Bovendien vormt de onbruikbare toestand van het ILS-systeem een extra last voor de vervoerders, door de extra kosten die voortvloeien uit het noodgedwongen uitwijken naar alternatieve luchthavens of omdat men moet terugkeren en het extra ongemak voor de passagiers.’
Eerder dit jaar heeft Alta gecommuniceerd met Suriname om haar bezorgdheid te uiten, maar zegt geen antwoord te hebben ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!