Readytex Art Gallery verhuisd

Readytex Art Gallery is verhuisdOp 7 februari kwam een lang gekoesterde droom van het team van Readytex Art Gallery uit. De gallery werd verhuisd naar een nieuwe, ruimere locatie waarin zij een veel groter deel van haar kunstcollectie aan het bezoekende publiek kan laten zien. Aan de Steenbakkerijstraat 30, in een prachtig gerestaureerd familiepand, vroeger het familiehuis van Woirdie en Antonio Issa, heeft Readytex Art Gallery nu vier verdiepingen ter beschikking om het prachtige werk van haar partnerkunstenaars te etaleren. De verhuizing werd formeel ingeluid op de vooravond van de 22ste jaardag van Readytex Art Gallery en vanaf de verjaardag op 8 februari zelf, is de nieuwe gallery ruimte opengesteld voor het publiek. Na 22 kunstzinnige jaren op de bovenverdieping van de Readytex winkelzaak aan de Maagdenstraat, is de tijd rijp voor deze grote stap. Want hoewel er in de oude locatie wekelijks mooie en afwisselende selecties uit de uitgebreide kunstcollectie van de gallery aan de muren hingen, lagen er in de opslagruimtes, helaas onttrokken aan het oog van de bezoekers, nog vele malen meer.
Deze mijlpaal is voor Readytex Art Gallery bijzonder, zowel in de persoonlijke als in de professionele sfeer. Terwijl een oud familiehuis met belangrijke emotionele waarde, binnen de familiekring een nieuwe functie krijgt, gaat de kunstgalerie met de verhuizing een nieuwe fase in. Meer ruimte brengt letterlijk en figuurlijk ook meer ruimte voor groei, voor experimenteren en voor nieuwe en innovatieve manieren van exposeren. Daarnaast is er op de eerste verdieping ook ruimte gecreëerd voor gezellige en kunstzinnige ontmoetingen waar men naast inspirerende conversaties kan genieten van een lekker kopje Surinaamse Katwijk koffie of andere lokale hapjes en drankjes.
Maar de verhuizing is ook een gedurfde stap. De markt voor Surinaamse kunst kent namelijk vele uitdagingen. Die uitdagingen gaat Readytex Art Gallery al 22 jaren aan. De grote investering die de gallery met de renovatie en uitbreiding van het historisch gebouw gepleegd heeft, onderstreept nogmaals haar geloof in en haar toewijding voor Surinaamse kunst. Ook in de nieuwe locatie blijft de gallery zich inzetten voor de ontwikkeling en de promotie van de artistieke producties van de Surinaamse kunstenaar. Tegelijkertijd hoopt de gallery dat zij met deze moedige sprong ook een positieve stimulans geeft aan het bedrijfsleven en andere potentiële kunstkopers. Investeren in Surinaamse kunst is misschien wel gedurfd, maar het resultaat is in vele opzichten positief en altijd verrijkend voor de ambiance in woning en bedrijf. Vooral omdat Readytex Art Gallery continu investeert in de groei en de ontwikkeling van ambitieuze en integere kunstenaars, nationaal zowel als internationaal, is een kunstaankoop bij Readytex altijd welbesteed. Ter gelegenheid van de feestelijke opening is de begane grond van 8 februari tot en met 15 februari ingericht met nieuwe werkstukken van de partnerkunstenaars van Readytex Art Gallery. Behalve van de nieuwe huisvesting kunnen bezoekers dus ook genieten van prachtig nieuw werk van Reinier Asmoredjo, Razia Barsatie, Kenneth Flijders, Shaundell Horton, Sri Irodikromo, Rinaldo Klas, Kurt Nahar, Sunil Puljhun, Dhiradj Ramsamoedj, George Struikelblok, Kit-Ling Tjon Pian Gi, Roddney Tjon Poen Gie, René Tosari, Wilgo Vijfhoven en Hanka Wolterstorff. Op de overige verdiepingen staat meer werk uit de huidige collectie van Readytex Art Gallery tentoongesteld. (Foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!