Hindoe-omroep OHM benoemt interim-directeur

HindoeDe Raad van Toezicht van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media (OHM) heeft drs. John van der Starre RA (1957) benoemd tot directeur-bestuurder ad interim. Van der Starre is bestuurskundige en registeraccountant en heeft ruime ervaring als tijdelijk bestuurder. Zijn aanstelling is voor maximaal zes maanden. Henk Krishnadath, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Met de tijdelijke aanstelling van de heer Van der Starre komt een einde aan een periode van bestuurlijke onrust voor de omroep.’ De rechter stelde de Raad van Toezicht op alle punten in het gelijk in een kort geding dat men had aangespannen tegen de voormalig directeur-bestuurder. Deze weigerde onder andere zijn ontslag te aanvaarden en eigendommen van de omroep te retourneren. Ook is een last onder dwangsom opgeschort die het Commissariaat van de Media in december oplegde. Deze last onder dwangsom was gericht op het realiseren van een deugdelijke administratieve organisatie, deugdelijke bedrijfsprocessen en deskundig en onafhankelijk toezicht. Het Commissariaat voor de Media heeft vertrouwen in de stappen die de omroep in dezen heeft genomen met, onder andere, de benoeming van Van der Starre.
Orde op zaken
Alle levensbeschouwelijke omroepen en hun programmering vallen vanaf 2016 onder verantwoordelijkheid van de publieke omroep NPO. Van der Starre: ‘Juist op dit moment is het belangrijk om op zowel bestuurlijk als organisatorisch niveau kwaliteit en rust te realiseren binnen de omroep. Ik ga alles in het werk stellen om de stichting en haar medewerkers op alle terreinen gereed te maken voor een ordelijke overgang naar de NPO, die de programmatische taken per 2016 overneemt.’
Over Stichting OHM
Stichting OHM is een organisatie die kennis over Hindoeïsme voor geïnteresseerden toegankelijk wil maken. Dit doet zij door middel van radio- en televisie uitzendingen, op een manier die dicht bij het Hindoe gedachtegoed ligt: aanreikend, maar niet belerend; eigentijds, maar met oog voor de kernwaarden van het Hindoeïsme. OHM is een zendgemachtigde die haar grondslag vindt in de mediawet artikel 2.42. En die als hoofddoel heeft: integratie van de Hindoecultuur in de Nederlandse samenleving. Het hindoeïsme vindt zijn oorsprong in India. De programma’s die OHM maakt zijn daarom geïnspireerd op de Hindoe-religie, -cultuur en -filosofie zoals dat zich in India en de diaspora landen heeft ontwikkeld.

error: Kopiëren mag niet!