Verkiezing faculteitsbestuur FTW vindt normaal voortgang

verkiezingOm de 2 jaar kiezen de docenten en richtingscoördinatoren van de Anton de Kom Universiteit van Suriname faculteitsbesturen. Dit gebeurt geheel democratisch, middels verkiezingen. Vorige week werd op de Faculteit der Technologische Wetenschappen, de verkiezing voor het faculteitsbestuur gehouden.
Het bestuur van de universiteit diende vorige week een voorstel in om de verkiezingen met een maand te verschuiven. Naar het schijnt kwam dat voorstel naar aanleiding van een beschikking van het kabinet van de president. Uit verkregen informatie blijkt dat gevraagd werd om voortaan geen verkiezingen meer te houden voor het faculteitsbestuur, maar personen te benoemen in het bestuur. De benoeming zal dan door de president geschieden.
Het voorstel van de president werd verworpen. Het secretariaat van het bestuur van de universiteit meldt dat de verkiezingen normaal hebben plaatsgevonden.

error: Kopiëren mag niet!