Relyveld benoemt Chantal Doekhie tot directeur RGB

DoekhieDe minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), Steven Relyveld, heeft de dochter van NDP-parlementariër Rachied Doekhie, Chantal Doekhie, benoemd tot de nieuwe directeur van RGB. Chantal Doekhie is per 1 februari officieel aangesteld. Zij is gisteren met haar werk begonnen op het ministerie. Het ministerie van RGB zat vanaf september 2013 zonder een directeur. De vorige directeur, Glenn Redjopawiro, werd op 6 september 2013 ontheven door RGB- minister Steven Relyveld.
Doekhie was voor haar benoeming tot directeur van RGB, zaakgelastigde van Suriname in Nederland. Deze functie beoefende zij van december 2011 tot september 2014. Doekhie was bijkans 32 maanden in Den Haag als zaakgelastigde. Na 2 jaar ter plekke aanwezig te zijn geweest, mocht zij eindelijk op 11 december 2013 haar benoemingsbrevet aanbieden aan de Nederlandse minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Hiervoor was zij enkele jaren geleden in een controversiële zaak betrokken, toen zij door de ‘Raio Commissie’ geweigerd werd voor deelname aan de rechtersopleiding. Zowel de minister als Chantal Doekhie bleef onbereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!