Staatsolie betwist hoogte claim

Ballast wil arbitrage voor schadeclaim Staatsolie.1Staatsolie Maatschappij Suriname bevestigt in een verklaring dat zij door Ballast Nedam Infra Suriname op zaterdag 7 februari 2015 schriftelijk geïnformeerd is omtrent de indiening van een verzoek tot arbitrage bij de International Court of Arbitration of de International Chamber of Commerce (ICC) gevestigd te Parijs. Staatsolie en Ballast Nedam hebben in december 2011 een contract gesloten voor het uitvoeren van diverse hei- en civieltechnische werkzaamheden voor het Raffinaderij Expansie Project van Staatsolie te Tout Lui Faut. Dit contract werd in november 2013 beëindigd. Vanwege de uitvoering van dit contract heeft Ballast Nedam een claim ingediend bij Staatsolie. De voornaamste reden hiervoor is dat Ballast Nedam van mening is dat ze schade heeft geleden vanwege vertraging en verstoring van het project. Staatsolie kon zich echter niet terugvinden in de inhoud en hoogte van deze claim. Partijen hebben getracht in de afgelopen periode tot een schikking te geraken, echter heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Op grond hiervan heeft Staatsolie Ballast Nedam formeel in kennis gesteld de claim niet te accepteren. Staatsolie dient van het verzoek tot arbitrage formeel nog in kennis gesteld te worden door de ICC. Vanwege de confidentialiteitseisen kan niet in detail getreden worden over de inhoud van de claim. Staatsolie vertrouwt erop dat partijen via het arbitrageproces hun recht zullen vinden.
Ballast Nedam heeft een verzoek ingediend tot arbitrage van de International Court of Arbitration voor een schadeclaim van bijna 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) bij Staatsolie Maatschappij Suriname. Dat maakte het beursgenoteerde bouwbedrijf maandag bekend.
De claim werd in 2012 neergelegd bij Staatsolie Maatschappij Suriname in verband met vertragingen en verstoringen bij een olieproject in Suriname, waarvoor Ballast Nedam die cliënt verantwoordelijk houdt. Het werk omvatte het leveren en installeren van stalen heipalen en civiele werkzaamheden voor de uitbreiding van de Tout Lui Faut olieraffinaderij.
In 2012 meldde Ballast Nedam dat het contract met de nationale oliemaatschappij een waarde heeft van 25 miljoen euro. Met de opdracht zou de capaciteit van de raffinaderij worden verdubbeld tot 15.000 vaten per dag. Dit project werd succesvol afgerond in november 2013, aldus Beurs.nl.
Er werden gesprekken gevoerd door beide partijen over een minnelijke schikking in het geschil, maar die hebben niks opgeleverd. Daarom heeft Ballast Nedam nu een formeel verzoek tot arbitrage van de International Court of Arbitration ingediend.

error: Kopiëren mag niet!