Jeugdparlement helpt jeugd voor te lichten over verkiezingen

dblogoOp 7 januari heeft het Nationaal Jeugdparlement een openbare vergadering gehouden, waarbij gesproken is over de verkiezingen van 25 mei 2015. Sabitrie Gangapersad , voorzitter van de Commissie Voorlichting Verkiezingen (CVV), Amit Ramadhin (secretaris) en Clifton Saridjan (lid) waren daarvoor aanwezig. Gangapersad gaf een presentatie over de plannen om de Surinaamse gemeenschap te mobiliseren om naar de stembus te gaan. Het percentage ongeldige stemmen bij de verkiezingen van 2010 was 2,27% . Om dit te minimaliseren, zal informatie gegeven worden zodat het volk op een correcte manier stemt. ‘Het Jeugdparlement zal als hoogste jeugdvertegenwoordigingsorgaan, samenwerken met deze commissie om de jongeren bewust te maken over het belang van stemmen’, aldus Priya Sital, voorzitter van het Jeugdparlement.
Gangapersad zegt aan Dagblad Suriname dat het jeugdparlement vorige week op bezoek was bij de minister van Binnenlandse Zaken. Tijdens dat bezoek is aangegeven dat er behoefte was aan voorlichting over de komende verkiezingen. ‘De minister heeft ons toestemming gegeven om in contact te treden met het Jeugdparlement en hen van die informatie te voorzien. Ik heb toen een presentatie gehouden over de plannen met betrekking tot voorlichting, waarbij er een uiteenzetting is gegeven van wat er tot nu toe is gedaan en wat nog in de planning ligt’, zegt Gangapersad. Er is inderdaad gefocust op jongeren, omdat het Jeugdparlement zich voornamelijk richt op jongeren.
Het NJP heeft gevraagd hoe jongeren in de districten, onder andere Sipaliwini, bereikt kunnen worden. Al deze zaken worden door de commissie opgenomen in een draaiboek. Wat inmiddels wel is afgesproken, is dat bij de uitvoering van bepaalde projecten, de mediacommissie van het jeugdparlement en de voorzitter samen zullen komen om zaken verder uit te werken. ‘De zaken die het jeugdparlement heeft aangehaald, hadden wij van de voorlichtingscommissie al in grote lijnen in ons bestand opgenomen. Er is ook een verkiezingsbeurs gepland.’

error: Kopiëren mag niet!