“Mijn broer is een drugsverslaafde”

“Mijn broer is een drugsverslaafde”, verklaarde een jongere broer van de verdachte Ronny K. ten overstaan van rechter Danielle Karamatali. Op 16 juli 2014 heeft de verdachte Ronny zijn ouders om het leven gebracht en vervolgens de woning en auto in brand gestoken. Op de bewuste dag omstreeks 14.00 uur bewerkte de verdachte aan de Warakoeweg, te Highway, zijn ouders met een houwer. De vader overleed ter plekke en de moeder gaf de geest op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.
In verband met deze zaak werd A.K. gisteren gehoord. Hij gaf aan dat de verdachte op het perceel van zijn ouders een huis heeft opgezet. Omdat hij verslaafd is, besloten de ouders ter begeleiding van Ronny om met hem te gaan inwonen. Volgens de verdachte had hij zijn ouders ettelijke malen gevraagd om het huis en perceel op zijn naam over te schrijven, echter werd dit steeds uitgesteld. Op een dag zou de vader hem hebben voorgehouden dat het huis waarin zij woonden aan een kleinzoon zou worden overdragen. Dit bracht Ronny op een verkeerd idee. De getuige, een jongere broer, gaf aan dat dit relaas van de verdachte op een misverstand berust. Zijn overleden ouders hebben een groot stuk perceel op de bovenvermelde locatie. Dat perceel zou verdeeld worden tussen de drie zonen. De verdere behandeling van deze zaak is verdaagd. Op 23 februari worden nog twee getuigen gehoord. Het psychologisch rapport van de verdachte is nog niet binnen. Ronny blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!