Somohardjo: “Bijna un puru a bruku fu unu”

Willy Soemita en Paul Somohardjo vorig jaar samen op Marienburg
Willy Soemita en Paul Somohardjo vorig jaar samen op Marienburg
‘Het belangrijke is dat KTPI de schuld niet moet komen zoeken bij Pertjajah Luhur (PL). PL saka eng srefi. Bijna un puru a bruku fu unu’, vertelde Somohardjo eerder op de avond aan de partijstructuren van de PL over de onderhandelingen in V7-verband. Somohardjo vindt dat zijn partij al voldoende heeft ingeleverd ten koste van de KTPI en niets meer kan doen. Voor de PL-topman zijn de onderhandelingen van zijn kant afgesloten.
De V7-top, die vanmiddag vergaderde, heeft de coordinator Chandrikapersad Santokhi mandaat verleend om verder te onderhandelen met de ontevreden KTPI. ‘Wij hebben niets meer op te offeren’, zei Somohardjo aan zijn gehoor. Vandaag vertrekt hij richting Azie en keert op 21 februari terug. ‘Op 23 februari komt V7 weer bijeen en dan wil ik alleen de overeenkomst tekenen. Onderhandelen doen wij niet meer.’ Volgens Somohardjo zal het blijven of het vertrek van de KTPI geen schade richten aan V7. Als de KTPI vertrekt betekent dat volgens de voorzitter dat de PL haar opgeofferde plaatsen weer terug krijgt.

error: Kopiëren mag niet!