Drie en een half jaar haar voor overvallen vrouw in woning

dblogoKantonrechter Danielle Karamatali vonniste Henk Jacobi en Gregory Allen elk tot een celstraf van drie jaar en zes maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De daders hebben op 27 december van het vorig jaar een vrouw in het district Para in haar woning overvallen. Uit het onderzoek bleek dat tenminste vier mannen de beroving hadden beraamd en met succes gepleegd. Op de bewuste dag hielden twee daders de bewoonster aan de praat, terwijl de overige twee via het achterterrein het huis binnenslopen. Toen het slachtoffer na het gesprek haar woning binnentrad, merkte zij dat de vloer onder de modder zat. In de woning kreeg zij de schrik van haar leven. Daar zag zij twee mannen van wie één gewapend met een jachtgeweer. Bij het zien van de mannen rende de vrouw het huis uit en begon luidkeels te schreeuwen. Haar nicht die vlak naast haar woont, hoorde haar niet, omdat zij de radio luid had aangezet.
De mannen sleurden het slachtoffer naar de woning en namen onder bedreiging alle waardevolle bezittingen van haar mee. Tijdens de beroving kreeg de vrouw pijnscheuten. Zij is een hartpatiënt en verzocht de criminelen of zij haar medicament mocht innemen. Dit werd haar toegestaan. Rechter Karamatali merkte op dat het slachtoffer zodanig bevreesd raakte dat zij niet meer op dat adres woont. Zij heeft het huis inmiddels verkocht vanwege het geval dat zij op die dag heeft meegemaakt. De magistraat achtte het feit tegen mannen wettig en overtuigend bewezen en legde hen bovenvermelde straffen op.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!