Opening Democracy Film Festival

Opening Democracy Film FestivalOp vrijdag 6 februari heeft de Amerikaanse Ambassade het Democracy Film Festival geopend in het Cultural Center Suriname (CCS). Dit festival is gratis en toegankelijk voor een ieder. Tijdens de opening hield de Amerikaanse Ambassadeur, Jay Anania, een korte toespraak. Hij gaf aan dat het thema van dit festival democratie “actieve participatie” is. Democratie is volgens de ambassadeur een samenwerking tussen gekozen leiders en participerende burgers. In Suriname vindt er op 25 mei de algemene verkiezing plaats. Daarom heeft de ambassade gemeend dit festival te organiseren. De ambassadeur gaf ook aan dat ze de scholen hierbij gaan betrekken. De film die tijdens de opening vertoond werd, was RFK. RFK is een Amerikaanse televisiefilm uit 2002, geregisseerd door Robert Dornhelm. De hoofdrollen worden vertolkt door Linus Roache, James Cromwell en Dick Goodwin. De film gaat over Robert Kennedy en John Kennedy. Robert Kennedy staat zijn broer John Kennedy terzijde, tijdens een aantal cruciale gebeurtenissen in diens presidentschap. Als John F. Kennedy vermoord wordt, is Robert F. Kennedy diep geschokt. Maar na de dood van zijn broer stelt Robert zich verkiesbaar voor een zetel in het congres. In 1968 stelt Robert Kennedy zich eindelijk verkiesbaar voor het presidentschap, totdat hij in een hotelkeuken om het leven wordt gebracht.(Foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!