Nieuwe streefdatum begroting eind februari of begin maart

nieuweAssembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelde het parlement gisteren mee dat haar streven is om eind februari of begin maart aan te vangen met de behandeling van de begrotingen voor het dienstjaar 2015. Volgens Simons gaat het hier om haar inschatting , maar wil zij ook rekening houden met de realiteit.
De parlementsvoorzitter reageerde op een vraag van Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh die tot tweemaal toe een brief naar Simons zou hebben gericht, waarin hij de snelle behandeling van de begrotingen aanvraagt. Volgens Randjietsingh zou de voorzitter in januari nog aangegeven hebben dat de begrotingen in de eerste helft van februari zouden plaatsvinden. “Echter zien wij dat de aangehaalde datum aan het verstrijken is en vragen wij u daarom voor wat verduidelijking”, stelde de fractievoorzitter.
Simons verduidelijkte dat ten tijde van het antwoorden van de twee brieven de 17 wetten voor de begrotingen nog niet af waren voor de openbare behandeling. De eindverslagen van de vaste commissies Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en Financiën heeft zij pas ontvangen, waardoor deze wetten nu wel voor de openbare behandeling kunnen worden voorbereid.
De openbare vergadering van gisteren werd kort na de opening geschorst door Simons, omdat er niet genoeg ministers aanwezig waren. Gezien de stand van zaken met de werkzaamheden van het parlement heeft Simons een bepaalde agenda samengesteld, waarbij er een aantal dagen in een week vergaderd zal worden, terwijl in een andere week helemaal niet.
FR

error: Kopiëren mag niet!