Voorvluchtige Cruden meldt zich aan in rechtszaal

dblogoGroot was de verbazing van het kantongerecht toen na het afroepen van de strafzaak tegen de verdachte Vurgil Cruden, hij de beklaagdenbank kwam binnenstappen. Cruden was tezamen met vijf anderen arrestanten ontsnapt uit het cellenhuis van Latour, terwijl het strafproces contra hem gaande was. Het was de politie al die tijd niet gelukt om de voortvluchtige Cruden aan te houden. Enige zittingen verder had niemand meer verwacht dat de verdachte in zijn strafzaak zou verschijnen. Zijn verschijning was aanleiding voor kantonrechter Danielle Karamatali om de zitting te schorsen en zich even in de raadkamer te beraden. Hierna werd het proces tegen Cruden en zijn medeverdachte Milton W. voortgezet met het verhoor van een verbalisant. Cruden en comparant worden ervan verdacht op diverse tijdstippen uit voertuigen van mensen die bij supermarkten waren gestopt, goederen te hebben ontvreemd. Op een eerdere zitting werden urenlang camerabeelden bekeken. Echter was geen der verdachten op de beelden duidelijk herkenbaar. Tijdens de behandeling van de zaak sprak de rechter ook een hartig woordje tot de agente die aanwezig was voor het afleggen van een getuigenis.
De rechter was niet ingenomen met de opstelling van de getuige naar de raadsman toe en wel op momenten waarop zij door hem werd ondervraagd. Zij wees de agente erop dat van haar een stuk professionaliteit wordt verwacht en dat een advocaat de vrijheid en het recht heeft om vragen te stellen en door te vragen. Dit strafproces zal op 9 maart worden voortgezet. Dan zal de officier van justitie, Shanta Mahadew, haar strafvoorstellen presenteren en zal de raadsman, John Ferdinand, zijn pleidooi houden. De medeverdachte was eerder in vrijheid gesteld en mocht de rechtszaal na de behandeling verlaten. Cruden die zich had aangemeld, werd gevangengenomen en zal wederom in de gevangenis geplaatst worden.
De raadsman van de verdachte Cruden merkte in de rechtszaal op dat dit de eerste keer is dat een voortvluchtige verdachte zich heeft aangemeld in de rechtszaal.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!