Botopasie verzuimt Inter Moengotapoe pijn te doen

dblogo“Zij zijn door het oog van een naald gekropen, maar we pakken ze wel op Moengo”. Dat waren de woorden van Botopasie voorzitter Patrick Bel na afloop van de ontmoeting tussen landskampioen Inter Moengotapoe en Botopasie afgelopen zaterdag in het NGVB-stadion. Deze ware thriller eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijke stand. Botopasie kreeg tal van kansen om deze wedstrijd te winnen, maar het ontbreekt de promovendus duidelijk nog aan ervaring en koelbloedigheid. Dat deze wedstrijd een waar spektakel zou worden was van tevoren bekend.
In een bomvolle NGVB-stadion was het toch de ploeg van Botopasie die veel beter aan de wedstrijd begon. Ze liet vanaf het eerste fluitsignaal merken dat zij geenszins van plan was te verdedigen. De club uit Brokopondo probeerde via goed combinatiespel de wedstrijd te dicteren. Met Evani Esperance en Illunga Eduards op de flanken ontbrak het niet aan snelheid in het spel. De betere kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. Met name Esperance kreeg een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar hij faalde oog in oog met doelman Obrendo Huiswoud van Inter MT. Ook Dennis Doekoe kreeg een goede kans om Botopasie op voorsprong te brengen, maar verzuimde te scoren. Aan de andere kant probeerde Inter het met lange ballen, maar de verdediging van Botopasie ging goed om met deze aanvallen. Botopasie was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft, maar drukte haar speloverwicht niet in doelpunten waardoor er met een 0-0 gelijke stand werd gerust.
Snelle doelpunten
Na de onderbreking speelde Inter MT een veel betere partij ten opzichte van de eerste helft. Het duurde niet lang voordat het NGVB-stadion uit zijn dak ging. Doekoe bediende Illunga Eduards in de 47e minuut met een machtige steekpass, waaruit laatstgenoemde prachtig de 1-0 intikte. De pret was maar voor korte duur, want uit een goed ingestudeerde vrije trap veroorzaakte Okino Wens vijf minuten na het doelpunt van Botopasie een strafschop. Jurmen Vallei belaste zich hiermee en faalde niet (1-1), Na dit doelpunt was Botopasie de betere ploeg. Alles wat de klok sloeg was Botopasie. Inter MT werd gedwongen naar achteren te zakken, daar zij in aanvallend opzicht weinig in te brengen had. De defensie van Inter had duidelijk moeite met het aanvalsgeweld van Botopasie.
Rentree Armando Lugard
In de 67e minuut was het een speciaal moment voor de supporters van Botopasie. Armando Lugard maakte na lang blessureleed zijn rentree. Hij raakte op 1 februari 2014, toen Botopasie nog in de Eerste klasse utkwam, geblesseerd in een wedstrijd tegen KD. Inter MT bracht Stefano Rijssel in het spel, maar ook hij kon het verschil niet maken. Hij werd telkens neergehaald door de defensie van Botopasie. In de 85e minuut kwam clubvoorzitter, trainer, eigenaar, speler en sponsor van Inter, Ronnie Brunswijk, invallen voor Giovannie Waal. Ook hij kon niets voor zijn ploeg betekenen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Botopasie een droomkans om deze wedstrijd te winnen, maar Steven Dima schoot naast. Inter MT bleef zodoende gespaard van haar eerste nederlaag en mag best wel tevreden zijn met het gelijkspel.
Dagblad Suriname sprak na afloop met Botopasie-trainer Eduard Bel. Hij geeft te kennen heel tevreden te zijn. ‘Er zat natuurlijk veel meer in voor onze ploeg. Met een klein beetje geluk was het ons gelukt de kampioen te verslaan. De opdrachten zijn correct uitgevoerd en de jongens hebben hard gewerkt’, aldus de trainer. Inter-trainer Hesron Jeroe geeft aan dat hij niet tevreden was met het vertoonde spelbeeld van zijn ploeg. De opdrachten zijn niet uitgevoerd. ‘Wij wisten al bij voorhand dat de jongens van Botopasie bereid zijn voor elkaar te werken. Uiteindelijk is het toch wel beter een punt te behalen in plaats van te verliezen’, aldus Jeroe.