Kort geding Jong Rambaan versus SVB van start

Het kort geding die de SVB Eersteklasse ploeg van SV Jong Rambaan heeft aangespannen tegen de Surinaamse Voetbalbond (SVB), is woensdag van voorgegaan. Nadat de advocaat van Jong Rambaan, mr. Delano Landvreugd, zijn pleidooi had gehouden, vroeg de advocaat van de SVB, mr. Alwin Baahr, om meer tijd om het dossier door te nemen. Kort gedingrechter mr. Anand Charan gunde Baahr dat ook. Vernomen wordt dat de SVB vrijdag moet antwoorden. De uitspraak in deze zaak wordt voor de volgende wedstrijd van Deva Boys (14 februari) gedaan. De eis van Jong Rambaan is dat de bewuste wedstrijd tegen Deva Boys, waar de Nederlandse stagiaire Mark van Veenendaal had meegedaan, ongeldig wordt verklaard, Deva Boys volgens het competitiereglement 3 punten in mindering krijgt en de wedstrijd opnieuw wordt gespeeld. De rechter heeft ook bepaald dat Van Veenendaal voorlopig niet in actie mag komen voor Deva Boys, totdat er een beslissing wordt genomen in deze zaak.
Jong Rambaan was genoodzaakt naar de rechter te stappen, omdat ze niet tevreden waren met het antwoord van de Protestcommissie van de SVB. De club van voorzitter Kriesne Biharie had namelijk protest aangetekend tegen het meespelen van de Nederlander Van Veenendaal bij Deva Boys, omdat volgens Jong Rambaan de inschrijving van de buitenlander niet volgens de regels heeft plaatsgevonden. De wedstrijd tegen Deva Boys, die ze met 0-1 verloor, speelde ze dan ook onder protest. De Protestcommissie van de SVB vond dat de inschrijving wel volgens de regels is gebeurt en wees het protest van Jong Rambaan af.
Vernomen wordt dat Jong Rambaan, naast de rechtszaak, ook in hoger beroep is gegaan bij het bestuur van de SVB.

error: Kopiëren mag niet!