Nickerie protesteert tegen aanhouding politieagenten

Nickerie protesteert tegen aanhouding politieagenten.5Om 10.00u ontstond er een spontane protestmanifestatie van buurtbewoners van de Theodurusweg en omgeving. Het gaat in deze om de aanhouding van twee politieambtenaren. De buurtbewoners hebben zich erg gestoord aan de werkwijze van Inspecteur Norma Martodikromo van station Waldeck te Nickerie. Vanwege de verklaring van de verdachte dat er geweld tegen hem is aangewend bij de aanhouding, werden de politieagenten aangehouden. De verdachte loopt inmiddels weer vrij rond.
De buurtbewoners waren verhit en hebben de districtscommissaris een petitie aangeboden.
In eerste instantie was van de gewestelijke politiecommandant van Nickerie, hoofdinspecteur Rakijo, niet bereid de 200 protesterende burgers toe te spreken. Hij vroeg om en afvaardiging van 3 personen te sturen. De woedende menigte wees dit af en uiteindelijk kwam de GPC buiten omringd door een twintigtal politieambtenaren. De GPC heeft ruimte gevraagd voor het onderzoek dat wordt uitgevoerd, maar hij kon niet concreet aangeven waarvoor de politieambtenaren zijn ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!