Ballast Nedam wil arbitrage voor schadeclaim tegen Staatsolie

dblogoBallast Nedam heeft een verzoek ingediend tot arbitrage van het International Court of Arbitration voor een schadeclaim van bijna 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) bij Staatsolie Maatschappij Suriname. Dat maakte het beursgenoteerde bouwbedrijf maandag bekend.
De claim werd in 2012 neergelegd bij Staatsolie Maatschappij Suriname in verband met vertragingen en verstoringen bij een olieproject in Suriname, waarvoor Ballast Nedam die cliënt verantwoordelijk houdt. Het werk omvatte het leveren en installeren van stalen heipalen en civiele werkzaamheden voor de uitbreiding van de Tout Lui Faut olieraffinaderij.
In 2012 meldde Ballast Nedam dat het contract met de nationale oliemaatschappij een waarde heeft van 25 miljoen Euro. Met de opdracht zou de capaciteit van de raffinaderij worden verdubbeld tot 15.000 vaten per dag. Dit project werd succesvol afgerond in november 2013, aldus Beurs.nl.
Er werden gesprekken gevoerd door beide partijen over een minnelijke schikking in het geschil, maar die hebben niks opgeleverd. Daarom wil Ballast Nedam nu een formeel verzoek tot arbitrage van het International Court of Arbitration ingediend.

error: Kopiëren mag niet!